Slagter Bertelsen
Nørregade 11
7500 Holstebro
Tlf.: 97420457

Gourmet Skovgrise

Midt i april måned blev 90 Gourmetgrise sluppet løs i en skov ved Ejstrupholm. Her fik de lov til at rode i skovbunden frem til juni, hvor de blev slagtet og tilbudt Gourmetslagternes kunder som ekstra lækkert svinekød.

Skovbunden er et paradis for grise, der elsker at rode med trynen i jorden, hvor de finder rødder, snegle og kogler. Masser af frisk luft og motion gør grisene glade og udvikler deres muskler, som er forudsætningen for godt kød.

Initiativet med at slippe Gourmetgrise løs i skoven gennemføres som et samarbejde mellem de 10 Gourmetslagtere, Friland og Danish Crown. Allerede efter de første 90 grise er slagtet, vil nye grise blive sluppet løs i skoven, så Gourmetslagterne også senere på året kan tilbyde Gourmetgris med ”smag af skovbund”.

De 90 grise som nu lever i skoven har, som andre Gourmetgrise, levet deres første fem uger med soen i en hytte på en græsmark. Derefter blev de flyttet til en åben stald for at vænne sig til at leve uden deres mor, inden de ti uger gamle blev sluppet ud på et skovklædt areal ejet af svineproducenten Karsten Olesen ved Ejstrupholm.